You are here: Home / About / Awards / Awards of the Institute

Awards of the Institute

• Saxinger Martin: MEC 2012 - der Mechatronik-Preis 2012 for his diploma thesis: "Modellierung und Analyse einer hydrostatischen Traktorlenkung hinsichtlich regelungstechnischer Aspekte", 2012
  • Schlacher Kurt: Outstanding Service Award 2011 for sustained outstanding performance in major leadership positions in IFAC, 2011
  • Staudecker Martin: Fred Margulies Preis 2011 for his dissertation: "Regelung einer elastischen mechanischen Struktur am Beispiel eines Regalbediengeräts für Hochregallager", 2011
  • Schöberl Markus: APART-Stipendium der Österreichischen Akademie der Wissenschaften
  • Stadlmayr Richard: Fred Margulies Award 2010 for his dissertation: "On a Combination of Feedforward and Feedback Control for Mechatronic Systems", 2010
  • Mautz Hannes: Audi Tool Trophy 2009 for his diploma thesis: "Systementwicklung und Regelung für einen Schleifroboter", 2009
  • Rieger Karl: Erwin Wenzl Preis for his dissertation: "Analysis and Control of Infinite-Dimensional Systems - A Geometric and Functional-Analytic Approach, 2009
  • Rieger Karl: Fred Margulies Award 2009 for his dissertation: "Analysis and Control of Infinite-Dimensional Systems - A Geometric and Functional-Analytic Approach, 2009
  • Fingerhut Martin: Preis der Fahrzeugverband-Jubliäumsstiftung for the Diploma Thesis of DI Martin Fingerhut: "Modellierung und Regelung einer Abgasrückführung", 2009
  • Ramsebner Bernhard: MEC 2008 - der österreichische Mechatronikpreis 2008 (Austrian Mechatronics Awards 2008) for the Diploma Thesis of DI Bernhard Ramsebner: "Nichtlineare Regelung zur Unterdrückung von Schwingungen im Kaltwalzsimulator", 2008
  • Schöberl Markus: Fred-Margulies Award 2007 for his dissertation: "Geometry and Control of Mechanical Systems: An Eulerian, Lagrangian and Hamiltonian Approach", 2007.
  • Kasberger Jürgen: Award of the Association of the Austrian Vehicle Industry for the Diploma Thesis of DI Jürgen Kasberger: " Potenziale einer zylinderdruckbasierten Verbrennungsregelung", 2006.
  • Rittenschober Thomas: Award of the Association of the Austrian Vehicle Industry for the Diploma Thesis of DI Thomas Rittenschober: " Fahrdynamikregelung mit differentialgeometrischen Methoden der Regelungstechnik", 2006.
  • Schlacher K., Holl J., Fuchshumer S.: Journal at: Best Paper Award: Category Applications, Schlacher K., Holl J., Fuchshumer S.: "On Modelling and Active Vibration Rejection in Steel Rolling Mills", 2005.
  • Zehetleitner Kurt: Sparkassen Kepler Award 2005 for his dissertation: "A Geometric Approach to Equivalence Problems for Implicit Dynamic Systems"
  • Schöberl Markus: Scholarship of the Austrian Academy of Sciences 2005-2006
  • Eitzinger Bernhard: Sparkassen Kepler Award 2003 for his dissertation: "Parameter Identification for Nonlinear Dynamical Systems"
  • Ennsbrunner Helmut: Fred-Margulis Award for the Diploma Thesis of DI Helmut Ennsbrunner: "Messung und Regelung pyhsikalischer Grössen einer biologischen Zelle", 2001.
  • Meritorious Paper: The Metal Industry Committee of the Industry Applications Society presents this award to Kugi A., Novak R. and Schlacher K. for the paper: "Non-linear Control in Rolling Mills: A New Perspective", 2000 Annual IAS Conference, October 11 2000, Rome, Italy.
  • Certificate of Appreciation: The Metal Industry Committee of the Industry Applications Society presents this award to Kugi A., Haas W., Schlacher K., Aistleitner K., Frank H. Rigler G.W. for the paper: "Active Compensation of Roll Eccentricity in Rolling Mills", 1998 Annual IEEE IAS Conference, October 12 1998, St. Louis, Missouri, USA.
  • The Fred Schweppe Award for Prof. Hans Irschik and Prof. Kurt Schlacher for the best paper delivered at the International Conference on Uncertain Structures, Miami, USA, March 9 1996
  • Glaser Andreas: Richard Büche Award 1996 for his diploma thesis: "Entwicklung eines Computeralgebrasystems in MAPLE V für AI-Systeme"
« August 2017 »
MoTuWeThFrSaSu